Betrouwbaar

Flexibel

Eigen productie (snel leverbaar)

Service & Kwaliteit

Betrouwbaar

Flexibel

Eigen productie (snel leverbaar)

Service & Kwaliteit

Textiel etiketten

Textiel etiketten bij Etikon
Textiel etiketten stickervel | Etikon
Gekleurde stickers Etikon

Bij Etikon zijn alle etiketten mogelijk!

Neem contact op met het verkoopteam voor meer informatie.

Textiel etiketten op kleding | Etikon

Textiel etiketten bij Etikon

Textiel etiketten bij Etikon. Etikon produceert zelfklevende etiketten voor op textiel. Deze kunnen op vel of op rol geleverd worden. Blanco & bedrukt is allebei mogelijk.

 • Textiel etiketten voor op kleding
 • Textiel etiketten voor badges

Satijn (acetaatzijde) textiel etiketten voor op kleding

De textieletiketten zijn van geweven acetaat met zijdeglans en gelamineerd op een dikke kraft backing. De belijming is rubber zodat er geen lijmresten achterblijven. Het frontmateriaal heeft een digitale coating voor een goede tonerhechting. Voor de totale constructie is er echter geen lasergarantie vanwege de rubberbelijming die bij het printen kan gaan bloeden. Dit materiaal is niet geschikt voor inkjet.

Specificaties voor textiel stickers:

 • Front: satijn (coated front en back).
 • Kleefstof: agressieve permanente rubberbelijming voor moeilijk te bekleven oppervlakken (zoals textiel, kleding, jute, viscose etc.).
 • Toepassing: Alhoewel de belijming niet lasergeschikt is, wordt dit materiaal regelmatig digitaal geprint vanwege zijn sterke kleefkracht en zijn soepele structuur. Voorzichtigheid is aangewezen vanwege het mogelijk bloeden van de lijm. Een uitvoering met randstripping is aangewezen voor het zelfklevend textiel. De klant wordt gevraagd om duidelijk zijn toepassingen te specificeren vanwege het mogelijk achterblijven van lijmresten op het oppervlak waarop gekleefd wordt. Het aanbrengen op bepaalde soorten textiel kan leiden tot snelle verzwakking van de kleefkracht vanwege de reactie die kan optreden tussen materiaal en kleefstof. Een bijkomend fenomeen is de migratie van de lijm doorheen het frontmateriaal na langdurig kleven.

Satijn (acetaatzijde) textiel etiketten voor badges

Het zelfklevend textiel is gemaakt van geweven acetaat met zijdeglans gelamineerd op een dikke kraft backing. Daarnaast is de belijming permanent. Het frontmateriaal heeft een digitale coating voor een goede tonerhechting. Dit materiaal is niet geschikt voor inkjet.

Specificaties voor badges:

 • Front: satijn (coated front en back)
 • Kleefstof: speciale belijming die bij kortstondig gebruik in principe geen sporen op de ondergrond nalaat. Hierdoor is het etiket vooral geschikt voor badges.

Wat kan Etikon u bieden op het gebied van de

Textiel etiketten:

Textiel etiketten voor kleding

Textiel etiketten voor badges

Blanco textiel stickers of gekleurd mogelijk

Snel geleverd

Op rol of op A4 vel

Soorten

Textiel etiketten

Onze papiersoorten

Grote oplage etiketten

Etikon beschikt over een grote productie in voormalig Oost Duitsland. Deze locatie is vooral gespecialiseerd in grote oplage etiketten. Er zijn 31 productielijnen waarvan er een aantal 24 uur draaien. In Duitsland drukt men voornamelijk Flexo en waterinkt. Etikon beschikt over een grote voorraad basismateriaal en streeft ernaar om altijd te kunnen leveren.

 • Gespecialiseerd in grote oplage blanco etiketten
 • Gespecialiseerd in grote oplage gekleurde etiketten
 • Geautomatieerde 24-uurs machines
 • 180 medewerkers

Ben jij op zoek naar een leverancier welke grote oplage etiketten produceert? Neem gerust contact op en laat je informeren.

Kleine oplage etiketten

Naast de grote oplage etiketten beschikt Etikon Nederland over een productie in Geldermalsen gericht op kleine oplage met een hoge service. In Geldermalsen wordt met name digitaal gedrukt en afgewerkt.

 • Digitale productie
 • Kleine oplage blanco of fullcolour
 • Binnen 7 werkdagen in huis
 • Spoed producties mogelijk

Direct online bestellen via etikon webshop

Indien je op zoek bent naar kleine oplages is het mogelijk om deze in onze webshop te bestellen. Liever regelmatig grote oplages bestellen? Neem dan contact op met ons verkoopteam voor een offerte op maat.

Klaar om een project te starten?

Liever eerst een sample part ontvangen?

Blijf op de hoogte

Ontvang de laatste nieuws en andere informatie over Etikon en de wereld van etiketten.

Catalogus download