Voedsel is een essentieel onderdeel van de supermarktschappen. Je raad het al; alle voedselproducten zijn voorzien van voedseletiketten. Voedseletiketten worden breed ingezet in de voedselindustrie voor een verscheidenheid aan producten zoals: vlees, zuivel, granen en bijvoorbeeld snacks. Naast etiketten op individuele voedselproducten, worden dezelfde labels ook gebruikt voor verpakte groenten. Groente- en voedseletiketten voldoen aan dezelfde voedselveiligheidsnormen. Als je op zoek bent naar voedseletiketten, dan helpen we je bij Etikon graag verder.
Voedselveiligheidseisen voedseletiketten
Wat houden de voedselveiligheidseisen voor voedseletiketten precies in? Het onderscheid met algemene etiketten ligt in de consumentenveiligheid. Het etiket komt op het verpakte voedselproduct dat direct wordt geconsumeerd. Het materiaal van het etiket moet dus aan voedselveiligheidscertificeringen voldoen. Een van de eisen is dat de inkt van het etiket niet in contact mag komen met het voedsel. Ook de lijm is een cruciaal onderdeel; deze moet stevig blijven zitten zonder schadelijke resten achter te laten. Etikon heeft de juiste materialen om voedseletiketten te vervaardigen.
- Veelvoorkomende kenmerken voedseletiketten:
- Logo of naam van het merk
- Afbeelding
- Barcode
- Land van herkomst
- Opvallende huisstijl voor herkenbaarheid
- Kleine voedseletiketten in een speciale vorm
Voedselveilige voedseletiketten bij Etikon
Om te garanderen dat de productieprocessen veilig zijn, kunnen bedrijven hiervoor certificeringen behalen. Etikon is in het bezit van meerdere certificaten die onder andere de voedselveiligheid waarborgen. Een van de belangrijke certificaten die Etikon heeft, is het BRC Packaging and Packaging Materials certificaat. Naast dit BRC-certificaat maakt Etikon gebruik van gecertificeerde en voedselveilige materialen.