fbpx
+31 (0) 345 577 201 verkoop@etikon.nl

Zelfklevende etiketten voor op textiel

Zelfklevend textiel badge etiketten

Textiel etiketten zowel blanco als bedrukt

Zelfklevend textiel voor (kleding) en textieletiketten voor badges, Etikon biedt deze twee toepassingen.

Satijn (acetaatzijde) etiketten voor textiel zoals kleding

De textieletiketten zijn van geweven acetaat met zijdeglans en gelamineerd op een dikke kraft backing. De belijming is rubber zodat er geen lijmresten achterblijven. Het frontmateriaal heeft een digitale coating voor een goede tonerhechting. Voor de totale constructie is er echter geen lasergarantie vanwege de rubberbelijming die bij het printen kan gaan bloeden. Dit materiaal is niet geschikt voor inkjet.

 

Etiket specificaties voor textiel:

  • Front: satijn (coated front en back).
  • Kleefstof: agressieve permanente rubberbelijming voor moeilijk te bekleven oppervlakken (zoals textiel, kleding, jute, viscose etc.).
  • Rugpapier: 140 gr kraft.
  • Toepassing: Alhoewel de belijming niet lasergeschikt is, wordt dit materiaal regelmatig digitaal geprint vanwege zijn sterke kleefkracht en zijn soepele structuur. Voorzichtigheid is aangewezen vanwege het mogelijk bloeden van de lijm. Een uitvoering met randstripping is aangewezen voor het zelfklevend textiel. De klant wordt gevraagd om duidelijk zijn toepassingen te specificeren vanwege het mogelijk achterblijven van lijmresten op het oppervlak waarop gekleefd wordt. Het aanbrengen op bepaalde soorten textiel kan leiden tot snelle verzwakking van de kleefkracht vanwege de reactie die kan optreden tussen materiaal en kleefstof. Een bijkomend fenomeen is de migratie van de lijm doorheen het frontmateriaal na langdurig kleven.

Satijn (acetaatzijde) etiketten voor badges

Het zelfklevend textiel is gemaakt van geweven acetaat met zijdeglans gelamineerd op een dikke kraft backing. Daarnaast is de belijming permanent. Het frontmateriaal heeft een digitale coating voor een goede tonerhechting. Dit materiaal is niet geschikt voor inkjet.

 

Etiket specificaties voor badges:

  • Front: satijn (coated front en back)
  • Kleefstof: speciale belijming die bij kortstondig gebruik in principe geen sporen op de ondergrond nalaat. Hierdoor is het etiket vooral geschikt voor badges.

Gerelateerde producten etiketten