Betrouwbaar

Flexibel

Eigen productie (snel leverbaar)

Service & Kwaliteit

Betrouwbaar

Flexibel

Eigen productie (snel leverbaar)

Service & Kwaliteit

Printlinten

Printlinten bij Etikon
Printlinten | Etikon
Gekleurde stickers Etikon

Bij Etikon zijn alle etiketten mogelijk!

Neem contact op met het verkoopteam voor meer informatie.

Etiketten printer SATO etiketten op rol wikkelaar | Etikon

Printlinten bij Etikon

Printlinten worden voornamelijk gebruikt om belangrijke gegevens op een blanco etiket te drukken. Voorbeelden van deze bedrukkingen zijn: THT-datums, productgegevens, barcodes, inhoud van een product, omschrijvingen of bijvoorbeeld ingrediënten. Etikon levert alle soorten inktlinten, in verschillende afmetingen of lengtes. Ook blanco etiketten nodig? Vraag een offerte aan via het aanvraagformulier. 

Soorten thermal transfer ribbon 

Er zijn 3 soorten thermal transfer linten: wax, wax-resin en resin inktlint. Welk soort thermal transfer lint je nodig hebt, is afhankelijk van het materiaal waar je op wilt drukken. Hieronder worden de soorten linten uitgelegd. Weet je niet zeker welk lint je nodig hebt? Ons team adviseert je graag. 

Wax inktlinten

De meest voorkomende manier van thermal transfer bedrukking is: wax lint. Wax lint wordt namelijk gebruikt op gecoate en ongecoate papiersoorten. Wax is ideaal voor algemeen gebruik, korte termijn toepassing, scherpe bedrukking en snel printen. Verzendetiketten zijn hier een goed voorbeeld van. Het lint is gecoat met een op was gebaseerde inkt die een lage overdracht-temperatuur vereist. Niet geschikt voor near-edge printers. 

 • Korte leesbaarheid 
 • Wordt voornamelijk gebruikt op papiersoorten 

Wax /resin(hars) inktlinten 

Met hars versterkte wax biedt een veelzijdig multi-inzetbaar lint voor meerdere toepassingen. De combinatie van hars en wax maakt printen, op andere materiaal zoals synthetisch, gecoat en glanzend papier, mogelijk en beschermt beter tegen vegen en krassen. Het lint is tevens geschikt voor near-edge printers. 

 • Langdurige leesbaarheid 
 • Meerdere materialen mogelijk 

Resin (hars) inktlinten 

Resin inktlint is het beste lint voor extreme omstandigheden waar de bedrukking van hoge kwaliteit moet blijven en worden beschermd tegen krassen, vlekken, warmte, vloeistoffen en chemicalien. Dit lint wordt gebruikt op synthetisch materiaal, aangezien deze niet goed hechten op papieren etiketten. Het lint is tevens geschikt voor near-edge printers. 

 • Langdurige leesbaarheid 
 • Wordt gebruikt op synthetisch materiaal 

Welk printlint past in mijn printer? 

Door de jarenlange ervaring in etiketten, etiketten printers en printlinten, kan Etikon u goed adviseren. Weet je niet precies welk inktlint er in de printer past? Of welk soort inktlint je nodig hebt voor welk resultaat? Stuur het type printer door en wacht het advies af. Etikon helpt je graag uit de brand. 

Wat kan Etikon u bieden op het gebied van de

Printlinten:

Groot assortiment printlinten

Gratis printlint sample mogelijk

Alle printlinten uit voorraad leverbaar

Gehele pakket: etiketten, etiketten printers en printlint

Advies op maat

Soorten

Printlinten

Print etiket - Print & packaging branche | Etikon

Direct printlinten uit voorraad bestellen 

Printlint nodig? Bestel online printlinten via de etikon webshop. Voor 3 uur besteld = volgende werkdag in huis. Op zoek naar grote oplage printlinten? Vraag een offerte aan en ontvang binnen 24 uur een vrijblijvende offerte. 

Thermal transfer bedrukking of thermal direct 

Geen zin om elke keer die printlinten te vervangen? Een andere methode van inprinten zonder printlint is thermal transfer direct. Met hitte ontstaat er een afdruk op het etiket. Voordeel hiervan is dat je geen printlint nodig hebt. Nadeel van thermco direct is dat de afdruk van deze printtechniek korter leesbaar is. De thermo direct bedrukking kan alleen in combinatie met thermisch etiketten materiaal. Veel printers kunnen zowel thermal transfer als thermal direct drukken. Etikon helpt u graag met de juiste keuze maken omtrent het bedrukken van etiketten. 

Voor- en nadelen met printlinten bedrukken 

Voordelen met inktlint printen 

 • Hoge kwaliteit afdruk 
 • Langdurige leesbaarheid 

Nadelen met inktlint printen 

 • Altijd een inktlint nodig 
 • Verwisselen inktlinten 

 Lees blog: Direct thermisch VS. Thermal transfer. 

Onze papiersoorten

Grote oplage etiketten

Etikon beschikt over een grote productie in voormalig Oost Duitsland. Deze locatie is vooral gespecialiseerd in grote oplage etiketten. Er zijn 31 productielijnen waarvan er een aantal 24 uur draaien. In Duitsland drukt men voornamelijk Flexo en waterinkt. Etikon beschikt over een grote voorraad basismateriaal en streeft ernaar om altijd te kunnen leveren.

 • Gespecialiseerd in grote oplage blanco etiketten
 • Gespecialiseerd in grote oplage gekleurde etiketten
 • Geautomatieerde 24-uurs machines
 • 180 medewerkers

Ben jij op zoek naar een leverancier welke grote oplage etiketten produceert? Neem gerust contact op en laat je informeren.

Kleine oplage etiketten

Naast de grote oplage etiketten beschikt Etikon Nederland over een productie in Geldermalsen gericht op kleine oplage met een hoge service. In Geldermalsen wordt met name digitaal gedrukt en afgewerkt.

 • Digitale productie
 • Kleine oplage blanco of fullcolour
 • Binnen 7 werkdagen in huis
 • Spoed producties mogelijk

Direct online bestellen via etikon webshop

Indien je op zoek bent naar kleine oplages is het mogelijk om deze in onze webshop te bestellen. Liever regelmatig grote oplages bestellen? Neem dan contact op met ons verkoopteam voor een offerte op maat.

Klaar om een project te starten?

Liever eerst een sample part ontvangen?

Blijf op de hoogte

Ontvang de laatste nieuws en andere informatie over Etikon en de wereld van etiketten.

Catalogus download